top of page
shutterstock_430260883.jpg

Tudományos INFORMÁCIÓK

FOREVER SUN SZOLÁRIUM FRANCHISE CSÖVEK ÉLETTANI HATÁSAI

A szoláriumunkban található nagy fényességű, csavart csövek a ma ismert legjobb és leghatékonyabb szoláriumcsövek a világon. Amerikában és Angliában a szoláriumok mintegy 90%-ban már csak ezek az új csövek találhatóak meg, bevezetésük óta rendkívül népszerűek.

Ahhoz, hogy a szoláriumozás használatát és működését megértsük, tisztában kell lenni a barnulás folyamatával. Természetes bőrszínünket a melanin nevű bőrfesték, míg a melanin mennyiségét öröklődött tulajdonságaink határozzák meg. A napsugárzás hatására a bőr mélyén levő melanocitának nevezett sejtek olyan folyamatot indítanak el, melynek során több melanin keletkezik. A lebarnulást a keletkezett melanin bőrfelületre jutása okozza. Az emberek különböző módon reagálnak az UV sugárzásra. A sötét bőrűek gyorsabban termelnek több melanint, míg az igen világos bőrű emberek bőre igen kevés melanint tartalmazhat, ezek az emberek sem a napon, sem a szoláriumban nem barnulnak. Ha a „nem szabályozható”természetes napozást túlzásba visszük, könnyen kaphatunk bőrleégést. A bőr természetes regenerálódó képességgel rendelkezik, de ha ezt túl gyakran vesszük igénybe, akkor túlterhelődik, ami a bőr végleges károsodását okozhatja. Tehát a barnulás (melanogenezis) során a bőrben lévő melanocitákban a Tyrosine barna színű melaninné alakul. Ehhez a folyamathoz szükség van arra, hogy elegendő mennyiségű TYROSINE, TYROSINAZE enzim, FÉNY, HŐ és OXIGÉN álljon rendelkezésre.

A LightTech mérnökei tudományos alapokra helyezve fejlesztették ki ezeket az új csöveket, a régi csövek már eleve nagyon magas UV-A szintet tartalmaztak és jobb hatást csak ennek további növelésével lehetett volna elérni. Az UV-A felelős a ráncosodásért, és bőr megvastagodásáért, valamint lebontja a D-vitamin szintet és oxidálja a melanin nevű anyagot a bőrünkben, tehát a magas UV-A szint nem kívánatos az emberi szervezetre, az UV-B leginkább csak bőrpírt okoz, így a fejlesztőknek egy teljesen más utat kellett választaniuk. Úgy kellett növelniük a szolárium csövek hatásfokát, hogy a káros UV-A szintet alacsony szinten tartsák. A kutatók rájöttek, hogy a különböző fénytartományok, a nagy fényesség mellett tartósabb és egészségesebb (magas UV-A szint mentes) mély oxidációt, azaz szép barnulást idéznek elő.

Tehát a nagy fényesség jelentette a megoldást, magas UV-A szint nélkül, megfelelő színekkel kombinálva. Az új csavart szoláriumcső kialakításnak köszönhető nagyobb felületnek és a ragyogóbb fénypornak köszönhetően 2,0-2,5-szer nagyobb fényességgel világítanak. Az új csövek színe és fényessége nem összehasonlítható egyetlen eddig használt szolárium csővel sem. Szoláriumcsöveink fénye a csillogó gyémánt ragyogásával vetekszik, egyediséget és páratlan élményt képvisel.

Ha „csak” a fényességet használjuk (káros UV-A nélkül) a barnuláshoz az nem káros az egészségre és a barnulás tartósabb is, attól függően, hogy milyen színekkel kombináljuk más és más bőrréteget vehetünk célba vele, hiszen a különböző fények más és más bőrrétegre fejtik ki jótékony hatásukat.

5_edited.jpg

A nagy fényesség mellett a színekkel célozottabb hatást tudunk elérni, mert ott fejtik ki a hatásukat, abban a bőrrétegben, ahol arra szükség van, és nem sugároznak olyan területeket, amelyek stimulálására nincsen szükségünk. Az elektromágneses spektrum 390 – 750 nanométer közé eső részét az emberi szem is tudja érzékelni, sőt a színek által ezeket meg is tudja különböztetni. Ezek a színek az ultraibolyától az infravörös színig terjednek. Az egyes színek rezgése és így a szervezetre gyakorolt hatása is eltérő.

Az emberekben a melanin határozza meg a bőr, a haj és a szem színét, ezért azt kellett megtalálni, hogy mivel érhető el a legmagasabb melanin termelés. A lenti ábrán látható, hogy a fény, mint rezgésszám az 530 nanométeres, azaz a ZÖLD szín tartományban hozza a legnagyobb melanin színt emelkedést.

Képkivágás_3.PNG

Az emberekben a melanin határozza meg a bőr, a haj és a szem színét, ezért azt kellett megtalálni, hogy mivel érhető el a legmagasabb melanin termelés. A lenti ábrán látható, hogy a fény, mint rezgésszám az 530 nanométeres, azaz a ZÖLD szín tartományban hozza a legnagyobb melanin színt emelkedést.

Ha sikerült elérnünk a nagy fényességű ZÖLD fénnyel a megfelelő melanin színt emelkedést, akkor ezt követően tudjuk hatékonyan oxidálni ezeket a sejteket. Erre legjobb egy ZÖLD fényű szolárium kúra, mellyel egyidőben vagy azt követően fehér vagy kollagén csővel tudjuk a mély és tartós, egészséges színű barnaságot elérni.

A ZÖLD szín hatékony a LUTCINIZING hormonra, amely a nőkben és a férfiakban, is mint egy alaphormon megvan, stimulálására a férfiakban a tesztoszteron, míg nőkben az ösztrogén szintet emeli, emellett nem elhanyagolható a magas érvédő hatása sem.

A fentiek alapján került kifejlesztésre a FOREVER SUN – SMARAGD csavart szoláriumcső.

A PIROS szín a legtöbbet kutatott szín, a kollagén építést még a növényekben is 100%-ban tudja emelni, régóta használja a kozmetikai ipar, a hadiipar és a gyógyászat is. A nagy fényességű PIROS fény akár 2.5 cm mélyre is képes behatolni a bőrünkbe, így a mélyebb rétegekben fejti ki hatását. A NASA az űrállomásokon kutatta a vörös fénnyel besugárzott növények növekedését 1 , a legkeményebb kiképzést kapó NAVY SEAL-s katonák izom sérüléseit is vörös fénnyel gyógyítják.

Ezek a pozitív hatások a PIROS fénytartomány kollagén termelést serkentő tulajdonságának köszönhető. A kollagén az emlősökben a kötőszövet legfőbb összetevője, a teljes test fehérje tartalmának 25-35 százalékát adja. Mivel a vörös fény mintegy 2,5 cm mélyen tud behatolni a bőrfelületbe, ezért elérheti az izmokat, a vénákat és a csontokat is, melynek szintén része a kollagén. Ezt a jótékony hatást ismerte fel a szépségipar is.

Egy lámpakutatással foglalkozó Ulm-i tudós heti 2-3 alkalommal kezelte a piros fénnyel szemkörnyék körüli ráncokat összesen mintegy 20-30 alkalommal úgy, hogy kezelés elött zöld tea filterrel borogatta a kezelendő felületet. Mivel a kísérlet szemlátomást nagyon jól sikerült, önmagában is tovább kutatta a piros fény pozitív, bőrre gyakorolt élettani hatásait.

A fentiek alapján került kifejlesztésre a FOREVER SUN – RUBIN szoláriumcső, amely csavart, rubinragyogású, és segíti a természetes kollagén képződést, kisimítja a finom ráncokat, hibamentes bőrt varázsol, mindezt vonzó barnasággal ötvözve.

A FEHÉR színtartomány minden színből tartalmaz egy keveset magában, összetett és minden szinten működő fényt jelent, a legszélesebb spektrumú UV-A, UV-B, kék és vörös hullámhosszban sugároz, de tartalmazza a zöld színt is. Ez a kombináció nagyban hozzájárul a test és az agy relaxációjához. Nagymértékben segíti a megemelt melanin szint utáni oxidációs folyamatban.

A fenti tulajdonságokkal rendelkező, szalonunkban megtalálható, egyedi legtöbb tulajdonságot ötvöző, FEHÉR fénytartományú, FOREVER SUN – DIAMOND szoláriumcső csodálatos mély barnaságot idéz elő, fokozza a D-vitamin termelés, hidratáltá teszi a bőrt, jó közérzetet biztosít.

DIAMOND.png

A legmodernebb technológiákat felvonultatva, a csavart kialakításnak és a több komponensű fénypornak köszönhetően még sohasem készült olyan, kétszer nagyobb fényerőt biztosító, jégfehéren ragyogó szoláriumcső, mint a FOREVER SUN – DIAMOND szoláriumcső.

A KÉK fény tartomány is a kutatók látókörébe került, azt tapasztalták, hogy a KÉK fény hatására a bőr felületén oxigén termelődik és emiatt a baktériumok elpusztulnak. Ez a hatásmechanizmusa a KÉK germicidlámpáknak, amelyeket az orvosi sterilizálásban használnak. Az is kimutatott, hogy a KÉK fény fejleszti a kognitiv képességeket, megállapították, hogy a KÉK fény megfelelő időben alkalmazva jobban élénkít, mint a koffein 3, , javítja a koncentrációs képességet. Heidelbergi Egyetemi Kórház 4 orvosai például fájdalomcsillapításra is használják a KÉK fényt.

A fenti jótékony hatásokat hasznosító FOREVER SUN – ZAFIR szoláriumcső a KÉK tartományban dolgozik, maximális barnítás, optimalizált UV szint jellemzi, elsődleges társunk a szép és hibamentes, tökéletes, barna bőrszín elérésében.

ZAFIR.png

(Varga Csaba American Leisure International előadása nyomán)

A kifejlesztett új típusú csavart szolárium csövek pontosan beállítva a fenti fény tartományokat tartalmazzák, így a legjobb hatásfokkal tudnak ott dolgozni éppen abban a tartományban, ahol arra igazán szükség van. A megnövelt fényességű csövek ideális használati ideje 12-15 perc, de a 45 perc sem okoz maradandó károsodást vagy leégést.

A legelterjedtebb gépek a fejlett szolárium világában például Amerikában és Angliában a PIROS / KÉK csöves gépek, ezeknek a csöveknek kifejezetten jó lélektani hatása is van, részben a színek részben a nagy fényesség miatt. A korábbi 10.000-20.000 LUX fényerősséggel rendelkező szolárium csövekhez képest ezek a modern csövek akár 50.000 LUX fényerősséget is képesek előállítani, ragyogó semmihez sem hasonlítható fényesség, kiváló barnító hatás és mindehhez jó közérzet.

Kellemes pihenést!
bottom of page