top of page
shutterstock_216266155.jpg
Barnának lenni jó! 
Forever Sun - Terápia a bőrnek és a léleknek!
Barnának lenni jó! 

Bizonyára Te is magabiztosabb vagy tőle, mivel szebb lesz a bőröd, a tested vonalai élesebben rajzolódnak ki, vékonyabbnak vagy szálkásabbnak tűnsz barnán.

Azonban előfordulnak olyan esetek, amik miatt pont ezekben az előnyökben nem részesülsz. De ne aggódj, ezek megelőzhetők:

 

 1. Megjelennek napfoltok, azaz pigmentfoltok, ahol sötétebb lesz a bőröd, mint a többi területen. Ez akkor történik, ha koncentráltabban ér Titeket az UV fény vagy a napsugárzás. Használjatok szoláriumkrémeket, vagy szabadtéren naptejet a megelőzés érdekében.
   

 2. A nap vagy UV fény hatására előjönnek a szeplők, májfoltok, anyajegyek is. Használj fényvédő krémeket, ugyanakkor nagyon fontos a mértékletesség, a túlzott napozás egészségtelen a bőrre nézve.
   

 3. Napszúrást kapsz. Mindannyian ismerhetjük már ezt a hányingerrel, fejfájással járó „betegséget.” Nem szabad túl sokat tartózkodni a napon, de ha már erre kényszerülsz, mindenképp hordj világos, könnyű anyagból készült fejfedőt!
   

 4. Leégsz. Ennek is vannak fokozatai, nem egészséges rákvörösre sülni, nő a bőrrák kockázata, de odáig már semmiképp se juss el, hogy felhólyagosodjon a bőröd! Érdemes fényvédő krémeket használni és itt is lényeges a mértékletesség.
   

 5. Túl barna leszel. Az sem jó, ha túlzásba viszed a barnulási folyamatot és már szinte ijesztően megváltoztatod a bőrszínedet, sok-sok árnyalattal megsötétítve azt. Egyrészt nem esztétikus, mert a szemed, hajad színe is nagyon elüthet, illetve megereszkedik a bőröd és ráncos lesz a túlzásba vitt napozástól. Tartsd be az előírt biztonságos szintet, amikor a napon vagy egy szoliban tartózkodsz, ezen felül pedig érdemes szoláriumkrémek, vagy naptejek, napolajak és hidratáló krémek használata.

Kellemes időtöltést!
bottom of page